Franse weken

Zaterdag 3 augustus 2024 t/m zaterdag 24 augustus 2024

Franse weken in het hart van Berkel Centrum tijdens de Spelen!

In augustus transformeert Berkel Centrum in een Frans paradijs tijdens de Spelen. Laat je verwennen door de verrukkelijke smaken van Merci-chocolade, het knapperige stokbrood en de betoverende sfeer van de Eiffeltoren. Deze weken beloven een festijn van Franse levenslust en culinaire verwennerij. Vive la France!

10 augustus 
11:00 - 16:00 uur - Kom Jeu de Boulen op de pop-up Jeu de Boules baan van TOGB bij Wijnhandel van Vianen voor op het Westerplein. Er is om 12 uur een demonstratie. Er is om 13:30 uur een les van 3 kwartier en daarom heen vrij spelen. Vrijwilligers van de vereniging zijn aanwezig om meer informatie te geven. 
12:00 - 16:00 uur - Montmartre - kunstenaars maken live kunst in de Kerkstraat.

Kerkstraat 
Schilders Aleid Egas  en Jellie Piersma live in actie. 

Kunstenaar Martien Dalessi gaat aan de slag met keramiek. - Nabij Oost-West
 
Bij de terrassen 
Woordkunstenaar Arie van Driel loopt langs de terrassen en brengt zijn woordkunst ten gehore.

  • Aleid Egas
  • Arie van Driel – woordkunst
  • Jellie Piersma
  • Martien Dalessi – keramiek

3 tot en met 24 augustus - Kunst in de etalages
Loop de kunstroute door het centrum en bewonder de mooiste kunstwerken in de etalages.
Bekijk de locaties van de kunstwerken op het kaartje.

Klik op het kaartje om deze te vergroten.

 1. Van Vianen Wine & Spirits - Westerplein 12
 2. Gildepoelier Leon van den Berg - Westerwater 1 
 3. Dikkenberg Mode - Centrumpassage 5
 4. Wereldwinkel - Centrumpassage 4
 5. Double S - Centrumpassage 2
 6. Kantoorboekhandel van Atten - Kerkstraat 8
 7. New Vision Administratie & Belastingsadviseurs B.V. - Noordeindseweg 6
 8. Maison Sjokola - Kerkstraat 19 
 9. Parfumerie van Heijningen - Kerkstraat 21
10. Oost-West Lifestyle - Kerkstraat 20
11. 4 You Lingerie - Kerkstraat 27
12. Kantoorboekhandel Janneke - Kerkstraat 29
13. Lifestyle Beauty Center - Kerksingel 27 

Wij stellen de kunstenaars alvast aan u voor. 

  • Aleid Egas
  • Arie van Driel
  • Dia Vollebregt 
  • Jellie Piersma
  • Gabriëlle Wepster 
  • Marc Olthoff
  • Martien Dalessi
  • Pieter de vogel

Locatie: Parfumerie van Heijningen 
Kunstenaar: Gabrielle Wepster

Als hobby-schilder is het voor mij heerlijk om mijzelf even terug te trekken in mijn eigen wereld. Mijn naam is Gabriëlle Wepster en als alleenstaande moeder van twee “pubers” en werkend als office manager in een ontzettend leuk bedrijf New Vision Administratie- & Belastingadviseurs B.V., vind ik het fijn om mijn hoofd ook weleens tot rust te laten komen. Dit doe ik met schilderen, iets wat ik weer heb opgepakt sinds ik alleen ben. Sinds een jaar volg ik iedere week met veel plezier les. Hier heb ik weer andere technieken geleerd, en andere werken gecreëerd. Vaak hoor ik waarom ga je niet exposeren, en voor deze keer zal ik uit mijn comfortzone stappen en zal ik een kunstwerk van mij exposeren met de Franse weken in Berkel Centrum.

Arie van Driel
Arie van Driel (Bergschenhoek) is een journalist en auteur die eind 2017 bij toeval in het diepe der poëzie dook. Zijn creatieve manier van watertrappelen leverde hem relatief snel een bevestiging van zijn vaardigheden op: de gedichtenbundel OPPA.
Zijn poëzie ademt het leven van de dichter, van dartel tot rauwheid. Ooit: een Griekse God, vol adoratie van charismatisch bedreven pret. Daarna: sterke liefde zware pijn. Nu: getekend door het leven, wegijlende levenskrachten. Rest: het aftellen naar de onontkoombare dood.

Oprichter van Oostland Literair en Oostland Poëzie. Lid van het organisatiecomité Open Cultuurdag Lansingerland en de Vereniging De Kunsttoer.

Martien Dalessi - Oost West Lifestyle 
Martien Dalessi (1954) voormalig interieuradviseur volgens de filosofie van Feng Shui, ontdekt op latere leeftijd dat vormgeven aan klei hem voldoening geeft. Dankzij zijn leermeesters heeft Martien zijn creativiteit leren toepassen waardoor zijn verbondenheid met het materiaal iets eigens krijgen. Als vanzelf vormen zijn handen ‘de aarde’ tot praktische en duurzame gebruiksvoorwerpen. Puur in eenvoud, versoepelt door het water en gehard door het vuur. De elementen maken het eindproduct in huid en vorm prachtig afgewerkt, zij brengen harmonie tussen mens en omgeving. Martien is lid van Kunsttoer Lansingerland. 

Pieter de Vogel
Mijn werk bestaat voor een groot deel uit keramische reliëfs. Daarin spelen contrast en ritme een belangrijke rol. Contrast geeft spanning. Ritme zorgt voor evenwicht en rust. De begrippen hebben een relatie met wat wij zien en voelen.
De werkelijkheid is het uitgangspunt. Waarnemingen worden geabstraheerd, verwerkt en vervormd en krijgen een nieuwe zelfstandigheid. Structuren, ritmes, beweging en evenwicht ondersteunen het zoeken naar harmonie. Pieter is lid van Kunsttoer Lansingerland.

Marc Olthoff
Marc Olthoff’s foto’s lijken verhaaltjes. Ze tonen meestal iets onverwachts, iets verrassends, roepen de vraag op wat er nu precies gebeurt in en buiten het beeld. Bij nadere bestudering vindt men meer informatie in het beeld. Toch blijven er een aantal punten open om zelf in te vullen. De toeschouwer wordt verleid om te overwegen wat hij nu ziet; wat het betekent om zo tot een eigen invulling van het verhaal te komen. Wat is er gebeurt, wat gaat er gebeuren etc. Marc’s werk is meer dan 120 keer onderscheiden in internationale wedstrijden. Deze zijn verdeeld over 65 verschillende beelden. Marc is lid van Kunsttoer Lansingerland.

Jellie Piersma – Atelier De Hichte. Jellie ziet schilderen als een manier ziet om aan de realiteit te ontsnappen en zich onder te dompelen in een wereld van creativiteit. Ze experimenteert graag met verschillende materialen en geniet ervan om kleuren op subtiele manieren in haar schilderijen te verstoppen.  Woonachtig aan de rand van natuurgebied de Groenzoom, laat Jellie zich vaak inspireren door de omringende natuur. De rust en schoonheid van het landschap vormen een belangrijke bron van inspiratie, die zij  vertaalt naar haar schilderijen. Natuurlijke elementen en landschappen zijn dan ook vaak terug te vinden in haar werk. Jellie gebruikt steevast Friese titels voor haar schilderijen, als een eerbetoon aan haar culturele roots. Deze titels geven haar werk een extra laag betekenis en verbinden haar persoonlijke verhaal met haar kunst. Jellie is lid van Kunsttoer Lansingerland.

Aleid Egas
Aleid heeft een groot aantal cursussen en opleidingen gevolgd bij onder meer de Vrije Universiteit, de SKVR en verschillende kunstenaars. Sinds 1994 woont zij in Berkel en Rodenrijs en heeft nu aan de Noordersingel een eigen atelier, waar zij haar werk toont en werkt aan haar schilderijen, vrij of eventueel in opdracht. Aleid heeft een grote liefde voor de natuur en gaat dan ook graag naar buiten om ideeën en inspiratie op te doen, dat zich uit in verrassende combinaties van onderwerpen en kleuren. Ze heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld, waarbij realistische en abstracte kunst gecombineerd worden tot verrassende kunstwerken. Aleid is lid van Kunsttoer Lansingerland.

Over Jeu de boules vereniging TOGB
Jeu de boules vereniging TOGB is een actieve vereniging waar gezelligheid en sportiviteit voorop staat. Zij beschikken over 15 prachtige buitenbanen en een mooi verenigings gebouw den Opper.
Op diverse dagdelen zijn de jeu de boules banen geopend en is er begeleiding aanwezig, die u zal verwelkomen. Place de l’Oppèr straalt een gemoedelijk Frans sfeertje uit!

Wij groeien als vereniging gestaag en hebben meer dan 120 leden. 
Nieuwe leden zijn van harte welkom om kennis te maken en sfeer te proeven.

De openingstijden zijn:

Maandag        13.30-17.00 uur

Dinsdag          13.30-17.00 uur

Donderdag     13.30-17.00 uur en 19.00-20.30 uur

Zaterdag         13.30-17.00 uur

Graag 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn.

Door de coördinator worden er koppels en partijen gevormd en wordt vervolgens exact op de boven aangegeven tijden gestart. Van 14.45 – 15.00 uur is er pauze. Uit- en instroom om 14.45 uur is mogelijk.

Ook in het winterseizoen wordt indien het weer het toelaat op de aangegeven dagen en tijden gespeeld.  Daarnaast wordt in het winterseizoen in ieder geval op elke donderdagmiddag Koersbal gespeeld in de kantine; hiervoor zijn 2 speciale matten beschikbaar. Naast alle trainingen worden er diverse toernooien georganiseerd. Een maandelijks clubtoernooi, familietoernooi, regiotoernooi en uitwisseling met andere verenigingen staan elk seizoen op het programma. Daarnaast is er een jaarlijkse fietstocht voor de leden. Kortom er is altijd wel wat te doen! Nieuwe leden zijn van harte welkom op de speelmiddagen. Adres: Hoge Land 7 in Berkel en Rodenrijs.
Meer informatie op de website

 

Komende activiteiten


september 2024

Zaterdag 21 september 2024 -

12:00 uur t/m 16:00 uur


oktober 2024

Vrijdag 25 oktober 2024 -

19:00 uur t/m 21:00 uur


november 2024

Zaterdag 16 november 2024 -

13:00 uur t/m 16:00 uur


december 2024

Zaterdag 21 december 2024 -

19:00 uur t/m 22:00 uur

Zondag 22 december 2024 -

12:00 uur t/m 17:00 uur

Maandag 23 december 2024