Berkel Centrum in Ontwikkeling

Lansingerland groeit naar een omvang van 75.000 inwoners. Dit vraagt om een passend voorzieningenniveau. Het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs is het hoofdwinkelcentrum van de gemeente. Dit centrum wordt de komende jaren versterkt met de uitbreiding aan de westzijde van het centrumgebied (ter hoogte van de Westersingel). Er komen extra winkels, horecagelegenheden, appartementen en een cultuurhuis. Het wordt een aangenaam verblijfsgebied met voldoende ruimte voor terrassen. Wij begrijpen dat de werkzaamheden in het gebied voor hinder en overlast kunnen zorgen. Daarom houden wij u graag op de hoogte. 

Voorbereidende werkzaamheden
De voorbereidende werkzaamheden, het bouwrijp maken van het bouwterrein, zijn in volle gang. Op deze manier zorgen we ervoor dat de ontwikkelaar kan starten met de bouw. Tijdens de werkzaamheden houden we goed in de gaten hoe we de bereikbaarheid van het gebied kunnen optimaliseren. Als het nodig is passen we de situatie aan. Hierdoor is het mogelijk dat de situatie in het gebied iets afwijkt van de tekening.

Wat gaan we doen in week 9-13? (24 februari t/m 27 maart 2020)
In deze periode vervangen we in een gedeelte van het parkeerterrein P1, ter hoogte van het Versplein, de riolering. We richten vervolgens het parkeerterrein weer in zodat u dit kunt blijven gebruiken tot de ontwikkelaar gaat starten met de bouw.
Wat merkt u hiervan?

Fietsverkeer
• De Westersingel is afgesloten voor doorgaand fietsverkeer.
• Vanaf de Gemeentewerf wordt doorgaand fietsverkeer omgeleid via een tijdelijk fietspad naar de Röntgenstraat.

Voetgangers
• Voor voetgangers blijft er een verbinding tussen de parkeerterreinen P2 en P1.

Autoverkeer
• Vanaf de Gemeentewerf kunt u de parkeerterreinen P1 en P2 bereiken.
• De parkeerplaatsen voor het Versplein zijn tijdens deze periode niet te gebruiken.
• Het parkeerterrein achter de Wibra (P7) en het parkeerterrein bij Verhage (P6) zijn bereikbaar via de Boerhaavestraat.

Actuele informatie via www.lansingerland.nl/berkelcentrum hier vindt u de
meest actuele informatie over dit project. Heeft u vragen of opmerkingen?
Mail dan naar berkelcentrum@lansingerland.nl.

 

Nieuwsoverzicht


2020

dinsdag 15 december 2020

dinsdag 15 december 2020

zondag 6 december 2020

dinsdag 1 december 2020

dinsdag 24 november 2020

vrijdag 13 november 2020

vrijdag 2 oktober 2020

woensdag 16 september 2020

Pagina's