Veiligheidsdag Berkel Centrum: een geslaagde dag voor jong en oud!

Veiligheidsdag Berkel Centrum: een geslaagde dag voor jong en oud!

Op zaterdag 21 september 2024 stond Berkel Centrum volledig in het teken van veiligheid. Van 12:00 tot 16:00 uur genoten bezoekers van een veelzijdig programma met boeiende demonstraties en activiteiten, georganiseerd door verschillende lokale organisaties.

Het was een dag vol actie en educatie. Zo konden kinderen bij de Jeugdbrandweer Lansingerland meedoen aan waterspelletjes en een kijkje nemen in de brandspuitauto. De historische brandweerwagens op de Kerksingel trokken veel bekijks, waar bezoekers de geschiedenis van de brandweer van dichtbij konden ervaren.

EHBO Lansingerland gaf waardevolle demonstraties over reanimatie en de buikstootoefening, waar veel mensen enthousiast aan deelnamen. De Dierenambulance en raadsleden van de gemeente stonden op het Westerplein om met bezoekers in gesprek te gaan over veiligheid. Op het Westerwater was de informatiekraam van Dementieketen Lansingerland te vinden, waarbij Shantykoor IJgenwijs een sfeervol optreden verzorgde.

Ook Politie Lansingerland en de BOA’s waren van de partij en gingen graag in gesprek over veiligheid in de wijk. Al met al was het een leerzame en gezellige dag voor jong en oud, waarbij veiligheid centraal stond.

Proef de sfeer! Bekijk de foto's van deze geslaagde dag op Facebook en herbeleef de leukste momenten.

Bekijk de foto's hier

Heb je de Veiligheidsdag gemist? Geen zorgen, volgend jaar ben je weer van harte welkom, op zaterdag 27 september!